For studenter
No En
Søk

Lavterskel samtaletilbud

Musikkhøgskolen har et lavterskeltilbud for studenter som trenger noen å snakke med.

Kjenner du på nedstemthet eller synes du kanskje det er vanskelig å komme seg opp om morgenen? Føles det tungt å øve på instrumentet ditt, eller er du ensom? Uansett hvor store eller små følelser du sliter med – vi inviterer deg til å booke tid med en samtalepartner.

Barbra Coco Laurré stiller til disposisjon for samtaler, både i grupper og en-til-en. Du kan også ta med deg en venn du selv velger.

Barbra har bakgrunn fra scenekunst og kulturfeltet, og sitter på nyttig kunnskap og erfaringer hva gjelder musikerhelse, psykologi, motivasjon og livet som musiker.

Tilbudet er forlenget og gjelder ut 2022. Bruk skjemaet nederst på denne siden for å booke tid.

En stor verktøykasse

Barbra Coco Laurré har 30 års erfaring fra arbeid med musikere og kunstnere, og har stressmestring som et av sine kjerneområder. Hun jobber også som psykoterapeut og underviser en rekke fagpersoner fra både helse- og kultursektoren. Laurré er utdannet innen drama og teater, sangpedagogikk og andre sceniske fag. Hun har en bred kompetanse innen psykoterapi med en rekke tilleggsutdanninger innen ulike typer psykisk og fysisk behandling. Siden 2020 har hun vært ansatt som universitetslektor på Norges musikkhøgskole og underviser i fagene Øving, Prestasjonsforberedelse og Scenisk bevissthet.

Følelsen av utilstrekkelighet eller nederlag er noe mange kjenner på i et miljø med høy forventing til prestasjon, både fra en selv og andre. Laurrés sentrale perspektiv er å hjelpe musikere til å utvikle sitt individuelle talent på best mulig måte. Gjennom sin pedagogikk forsøker hun å snu tendensen mange har til å sammenligne seg selv med andre, til noe positivt og utviklende for et musikerliv.

– I et kunstnerisk fag med høye prestasjonskrav er det å ikke føle seg bra nok noe de fleste kjenner seg igjen i. En slik negativ innstilling kan vi lære å bruke positivt ved å stille spørsmål og heller lære å la seg inspirere, forteller hun.

Hun påpeker også forventningen om at musikere skal elske det de gjør til enhver tid. Et press om å alltid være så begeistret kan gå utover motivasjonen, også i normale tider.

– Vi må lære oss å øve på måter som ikke er angstbaserte eller skaper negative stressmønstre.

– Følelsen av nederlag eller utilstrekkelighet skal ingen gå alene med, den kan vi gjøre noe med.

Barbra Coco Laurré Samtalepartner på NMH

Etter mange år i bransjen har hun en stor verktøykasse å ta i bruk når hun møter klienter. Likevel mener hun at det ikke alltid skal så mye til for å snu en dårlig utvikling.

– Noen ganger trenger folk bare en samtale, litt inspirasjon for å låse det opp og få tilbake gnisten.

Laurré forstår musikkstudentenes bekymring for fremtiden.

– Men følelsen av nederlag eller utilstrekkelighet skal ingen gå alene med, den kan vi gjøre noe med.

Praktisk informasjon

  • Vær oppmerksom på at dette er et lavterskeltilbud, og ikke en klinisk behandling.
  • Samtalepartneren har taushetsplikt.
  • Husk at du også kan ta kontakt med din studentkontakt for samtaler.
  • Fyll ut skjemaet nedenfor. Vi svarer deg innen én virkedag.
  • Bachelor- og masterstudenter vil bli prioritert.

Fyll inn skjema

Skjemaet går til Cathrine Nymoen Dorg i Studie- og FoU-seksjonen. Skjemaet blir slettet etter 3 uker.

Hvilken studieretning tar du på NMH? / Kva for ei studieretning tek du på NMH?
Hvilket år startet du? / Når starta du?
Hvis du har krysset av på "Jeg ønsker å sette sammen gruppe selv, eller ha samtale sammen med en venn", skriv navnene/navnet her. / Om du har kryssa av på "Eg ønsker å setje saman gruppe sjølv, eller ha samtale med ein ven", skriv namna/namnet her.

Artikler relevante