Gå til hovedinnhold
For studenter Søk

Utlysning for eventyrlystne og utforskende NMH-ere

Skjermdump fra Ultima 2023

Har du en ide til en nyskapende og ekseprimentelt produksjon som kan framføres under Ultima? Søknadsfristen er fredag 12. mai.

Ultimafestivalen tøyer grensene for hva musikk og lytting kan være. Med nyskapende uttrykk og undring over samfunnsaktuelle spørsmål byr Ultima på musikalske møter og lytteopplevelser på tvers av konvensjoner, kunstformer og musikalske sjangre.

Norges musikkhøgskole er et laboratorium for det som skjer i musikkfeltet akkurat nå – og for det som skal skje i framtiden. På Ultimas åpningsdag 14. september trekkes det opp ulike retninger i landskapet og vi lar publikum tråkke opp sine egne stier i bygget. Vi inviterer publikum hjem til oss, åpner hele NMH og deler ulike innfallsvinkler, opplevelser og erfaringer i og gjennom musikk.

Dette er en utlysning for studenter og ansatte innenfor alle seksjonene på NMH. Vi er på utkikk etter nyskapende og eksperimentelle idéer, produksjoner og prosjekter på tvers av sjangre.

Ultima Kompass – torsdag 14. september 2023

Prosjektet blir spilt på Ultimas åpningsdag

Aktuelle formater kan være

  • Framføring av enkeltstående musikkstykker (eksisterende, egenkomponerte, improviserte, stedsspesifikke innslag på huset, korte pop-up konserter i øvingsrom, kantine eller åpne rom innen- og utendørs
  • Verksteder om ulike temaer (gjerne med publikumsmedvirkning)
  • Presentasjon av din praksis og/eller forskningsprosjekt i form av foredrag, lecture recitals, film, utstillinger, m.m.
  • Åpne prøver
  • Tematiske lyttesessions med lydklipp eller innspilt musikk
  • Andre aktiviteter som ingen andre enn du kunne finne på!

Søk innen 12. mai

Forslag og eventuelle spørsmål sendes til NordART-senteret ved Ellen og Heloisa.

Spesifiser ønsket rom, maks. antall publikummere/deltakere, lengde og -tekniske behov.

Artikler relevante