Gå til hovedinnhold
For studenter Søk

Valgets kval

Trommestikker og masse rot i en plastbalje.

Synes du det er vanskelig å orientere deg i de 150 valgemnene på NMH? Kanskje du blir litt klokere av å lese denne valgemneveiledningen. Søknadsfristen er 15. april.

De fleste studenter ved Musikkhøgskolen skal ta valgemner i 2. avdeling på bachelor og i andre år av masterstudiet. Alle valgemnene er blitt sortert inn i kategorier for at det skal bli enklere å orientere seg.

Prorektor for utdanning Morten Halle forteller at det i år er lagt vekt på muligheter for tverrfaglighet, og at alle skal få noe som er relevant for dem uansett hvilket studieprogram man går på. Det er noen flere emner med relevans for arbeidslivet, og noe med vekt på musikerhelse.

Tips før du velger

Uansett hva du vil velge bør du tenke gjennom dette:

  • Sjekk din utdanningsplan og studieplan for å se hvor mange valgemner du skal ha.
  • For å unngå timeplankollisjon, velg emner på 15 eller 10 studiepoeng og ikke bare emner på 5 studiepoeng.
  • Tenk på hva du kan få bruk for av kompetanse etter fullførte studier. Spør gjerne en tidligere student.

Det er som vanlig en veldig stor og bredt anlagt katalog der alle bør kunne finne noe gøy!

Morten Halle prorektor for utdanning
Portrett av Viserektor og saksofonist Morten Halle

Arbeidslivsrelevans

En ny kategori i år er arbeidslivsrelevans – noe studentene har etterlyst. Der finner du barnemusikkproduksjon, studentdrevet prosjekt fra CEMPE, det internasjonale prosjektsamarbeidet European Creative Futures, konsertproduksjons, bistandsprosjekt, musikalsk portefølje, prøvespilltrening og metodikk for å undervise hørelære og satslære, og arrangering i videregående skole.

Musikerhelse

I år er det flere emner innenfor kategorien Musikerhelse, her finner du danse- og bevegelsesemner med vekt på stemme, muskler eller motivasjon og scenisk nærvær, og mer teoretiske emner hvor du kan lære om hvordan hjernen oppfatter og bearbeider auditiv informasjon og hvordan musikk påvirker og endrer hjernen.

Det er emner som er en del av stipendiatenes forskningsprosjekt, og nye emner for studenter på improvisert musikk/ jazz.

Noen utvalgte emner av året

– Unngå kollisjon

– Vær oppmerksom på når emnet går, og at det ikke kolliderer med annen aktivitet. Vi prøver å ta hensyn til det når vi setter opp timeplanene, men det er i siste instans studentenes eget ansvar at de rekker alt de skal i løpet av studieåret, sier Morten Halle.

Spørsmål?

Artikler relevante