For studenter
No En
Søk

Seminar for musikkforskning

-

Seminar om musikkforskning med tema lytting som praksis og verktøy. I dag: Jazzpianist Erling Aksdal og filosof Mathias Solli fra NTNU, og komponist Lasse Thoresen fra NMH.

Lytting

– Hvorfor snakker vi ikke sammen? Hvorfor deler vi ikke innsikt og perspektiver? Vårt svar er å lage et seminar for musikkforskning. I år vil fokuset være lytting. Temaet er ikke tilfeldig. Engasjementet til Lasse Thoresen og Olav Anton Thommessen har preget NMH.

Nå vil vi ta dette videre, på vår måte, for paradokset er entydig: lytting er musikkens viktigste, men minst omtalte praksis. Deltakelse og diskusjon er viktig, sier Erlend Hovland på vegne av arrangørene av årets seminarrekke, Anders Førisdal, Lasse Thoresen og Njål Ølnes.

Først ute er jazzpianist Erling Aksdal og filosof Mathias Solli, begge er fra NTNU. Komponist og professor emeritus ved NMH Lasse Thoresen vil også legge fram noen tanker om framtiden.

Neste seminar 29. oktober vil handle om samhandling og ensemble. Da vil vil professor i jazz-sang Live Maria Roggen og forsker Ingfrid Breie Nyhus presentere sine nytolkninger av Sibelius-sanger. Njål Ølnes, Frank Havrøy og Are Sandbakken delta også på seminaret.

Arrangører

Seminarrekken blir arrangert av NMHs internasjonale tidsskrift, Music & Practice, med støtte fra

Ordstyrer