Skip to main content
For students Search

Musikkhis­tor­ie

  • Gjennomføres: Over to semestre, høst og vår
  • Veiledende undervisningstid: Torsdager
  • Avsluttende vurdering: Hjemmeeksamen
  • Forhåndskrav: Opptak til videreutdanningen i musikkteori og musikkhistorie, med unntak av NMH-studenter som tar emnet som valgemne.
  • Undervisningsspråk: Norsk

Kort om emnet

Emnet tar opp sentrale musikkhistoriske problemstillinger og arbeidsmåter

Emnet kan tas som frittstående valgemne eller kombineres med Gehørtrening (GEHØR51) og Satslære og verkanalyse (SATS51) à 10 studiepoeng hver til Videreutdanningen i musikkteori og musikkhistorie på 30 studiepoeng. Emnet vil gi et godt grunnlag til videre studier på masternivå.

Læringsmål

Ved fullført emne er det forventet at studenten

  • har gode kunnskaper om sentrale musikkhistoriske problemstillinger og arbeidsmåter.
  • kan reflektere over musikkhistorisk arbeid i relasjon til andre fagområder og aktiviteter slik som eksempelvis estetikk og oppføringspraksis.

Innhold

Emnet inneholder utvalgte tematikker som musikalsk modernisme, musikalsk romantikk, samtidsmusikk, opera-analyse, historiografi, historiefilosofi, kildekritikk, estetikk og musikalske praksiser i historisk perspektiv.

Organisering

Emnet undervises med to undervisningstimer per uke over ett år. Det koordineres med GEHØR51 og SATSLÆRE og legges samme dag som dette. Undervisningen foregår i gruppe og omfatter forelesninger, studentpresentasjoner og diskusjoner.

Arbeidskrav

Studenten skal holde minst en muntlig presentasjon pr semester.

Avsluttende vurdering

Alle arbeidskrav i emnet må være godkjent for at studenten skal få avsluttende vurdering.

Studenten vurderes i forhold til emnets læringsmål. Avsluttende vurdering uttrykkes ved bestått/ikke bestått, og fastsettes på grunnlag av en hjemmeeksamen bestående av skriftlige deleksamener. Vurderingen gjøres av to interne sensorer.

Hjemmeeksamen

  • Studenten skal levere to skriftlige oppgaver i musikkhistorie, en i løpet av høstsemesteret og en i løpet av vårsemesteret, hver på ca. 3000 ord. Oppgaven leveres digitalt gjennom NMHs digitale eksamenssystem, innen frist fastsatt av faglærer. Tema for oppgavene gis av faglærer.

Ny vurdering

Ved ikke bestått må studenten gjennomføre den/de deleksamener som ikke er bestått ved ordinær vurdering. Deretter kan det gis ny samlet vurdering i emnet.

Published: May 12, 2022 — Last updated: Aug 17, 2023