- Gjennomføres: 1 semester, Høst eller vår
- Avsluttende vurdering: Vurdering fra faglærere
- Undervisningsspråk: Norsk/engelsk
- Forhåndskrav: Eksperimentell Elektronisk Musikk (ELEKTMUS20) eller tilsvarende
Nødvendig utstyr: Laptop og hodetelefoner
Programvare og nødvendige lisenser er tilgjengelig ved emnestart.
Kort om emnet
I emnet blir studenten presenterert for uttrykksformer drevet av teknologi som anvendes kreativt i skapende og utøvende prosesser med ulike interaksjoner mellom det fysiske, akustiske og det digitale. Emnet gir kunnskap om avansert musikkteknologi og lydteori, og er rettet mot studenter som er nysgjerrige på lydprogrammering, alternative fremføringspraksiser og eksperimentell bruk av lyd og digital elektronikk i både utøvende og skapende sammenhenger.
Emnet bygger på valgfaget Eksperimentell elektronisk musikk (ELEKTMUS 20) og utvider dette med et særlig fokus på kreativ programmering og eksperimentell bruk av digitale verktøy for lydproduksjon.
Emnet er åpent for både komponister og utøvere på bachelor og master.
Emneansvarlig: Fagseksjon for musikkteori, komposisjon og musikkteknologi
Læringsmål
Ved fullført emne er det forventet at studenten:
- Kan arbeide med komponering og fremføring av elektroakustisk/elektronisk eksperimentell musikk
- Kan avanserte musikkteknologiske begreper
- Kan lydprogrammering på enkelt til viderekommende nivå
- Har bred forståelse av elektroakustisk musikk og fremføringspraksis
- Har både praktisk kunnskap og eksperimenterende holdning til ulike lydproduserende programvare
Innhold
Emnet er rettet mot kreativ anvendelse og programmering av digitale lydproduserende verktøy, eksperimentell elektroakustiskmusikk og fremføringpraksis. I tillegg til å utforske og eksperimentere med lyd som musikalsk materiale vil studenten bli kjent med modeller til musikalsk KI, avansert lydbehandling, lydprogrammering, sonifisering(lydligjøring) av ulike data. Studenten vil også lage egne digitale verktøy relatert til egen kunsteriske praksis.
Studenten vil jobbe med kreativ og eksperimentell musikalsk utforsking innenfor områder som:
lydprogrammering, avansert digital lydbehandling og live-elektronikk; generativ musikk; sonifisering, samt grunnleggende maskinlæring og kreativ anvendelse av kunstig intelligens i musikk.
Undervisningen vil i hovedsak foregå i lydprogrammeringsverktøyet Max, samt annen relevant åpen kildekode-programvare som Python og JavaScript. Studentene kan også benytte andre programmeringsspråk, som for eksempel PureData, SuperCollider og lignende.
Organisering
Emnet er organisert i 6 workshops à 3,5 timer og 4 forelesninger à 2 timer i ett semester.
Arbeidskrav
- Det er obligatorisk aktiv deltagelse i undervisningen. Dette innebærer normalt at fravær på mer enn 20 prosent medfører at studenten ikke består emnet.
- Ved slutten av semesteret skal studenten delta i en offentlig visning-demonstrasjon av individuellt eller kollektivt arbeid.
Avsluttende vurdering
Studenten vurderes i forhold til emnets læringsmål. Avsluttende vurdering gjøres av to interne sensorer, der den ene normalt er emnets faglærer. Avsluttende vurdering uttrykkes med bestått/ ikke bestått.
Ny vurdering
For ny vurdering gjelder samme ordning som for ordinær vurdering