- Fører til kvalifikasjon: Master i utøvende musikkteknologi.
- Studiepoeng: 120 studiepoeng – heltidsstudium over to år.
Opptakskrav
Søkere til studiet må ha en av følgende kvalifikasjoner:
- Bachelorgrad i utøvende musikk.
- Bachelorgrad i komposisjonsfag.
- Bachelorgrad i musikkteknologi.
Eller tilsvarende utdanning, med minimum 80 stp. fordypning i utøving, komposisjon eller musikkteknologi.
Søkeren må levere en foreløpig prosjektbeskrivelse som vedlegg til følgeskjemaet. I tillegg til de formelle opptakskravene gjennomføres opptaksprøver som er tilpasset den enkeltes prosjektbeskrivelse. Her vil søkerens kunstneriske og musikkteknologiske kompetanse bli prøvet.
Kort beskrivelse av studiet
Mastergradsstudiet i utøvende musikkteknologi og elektroakustisk komposisjon gir studenten mulighet til å fordype seg i å komponere og utøve med musikkteknologi som arbeidsverktøy. Studiet fokuserer på praktisk kunstnerisk arbeid innen utøving, elektroakustisk komposisjon og musikkproduksjon.
Studenten skal i løpet av programmet gjennomføre et masterarbeid, et selvstendig kunstnerisk prosjekt med tilhørende delprosjekter. Masterarbeidet skal bygge på prosjektbeskrivelsen fra søknad om opptak som studenten videreutvikler og ferdigstiller i løpet av studiets første semester. Eksempler på prosjektområder i masterarbeidet (disse områdene kan også kombineres):
- Musikkteknologi i egen instrumentalutøving.
- Elektroakustisk eller akusmatisk komposisjon og utøving.
- Musikkproduksjon der musikkteknologi er hovedverktøy.
Mål for studiet
Ved fullført mastergradsstudium i utøvende musikkteknologi og elektroakustisk komposisjon er det forventet at kandidaten
- kan realisere og formidle sine kunstneriske intensjoner med en tydelig personlig profil
- har avanserte ferdigheter i digitale komposisjonsteknikker og kan anvende disse på en kreativ måte
- viser selvstendighet i møte med krevende kunstneriske utfordringer og ved å initiere, gjennomføre og lede ulike prosjekter
- viser evne til å møte et musikkliv og en musikkbransje i forandring
- kan bidra til nytenking og innovasjon
- kan anvende kunnskap til å utvide sitt musikalske perspektiv og gjennomføre selvstendig kunstnerisk utviklingsarbeid
- kan analysere og drøfte musikkfaglige problemstillinger med utgangspunkt i historie og samtid
- på en kritisk reflektert måte kan artikulere og drøfte musikkfaglige problemstillinger, både innenfor fagmiljøet og i offentligheten
- kan analysere og forholde seg kritisk til materiale fra kunstnerisk utviklingsarbeid og forskning og bruke dette i sitt arbeid
- har innsikt i og kan forholde seg kritisk reflektert til fag- og yrkesetiske normer og problemstillinger
Organisering
Undervisningen i emnene organiseres som individuell undervisning/veiledning, og forelesninger, mesterklasser, workshops, kurs på internett og seminarer i grupper. I deler av studiet kan samarbeidsprosjekter erstatte den ordinære undervisningen.
Undervisningen ved Musikkhøgskolen er i hovedsak ikke obligatorisk. Noen emner har likevel obligatorisk fremmøte. Den enkelte emnebeskrivelse spesifiserer om og i hva det er obligatorisk fremmøte.
- Les om fravær og permisjon (lovdata.no).
For å beskrive omfanget på emnene i studiet brukes måleenheten studiepoeng. Fullstendig mastergradsprogram utgjør 120 studiepoeng. Ett års heltids studieinnsats tilsvarer 60 studiepoeng. Et studiepoeng tilsvarer 27 til 30 timers arbeid inkludert undervisning og eget arbeid.