Gå til hovedinnhold
For studenter Søk

Kunst­ne­risk for­dyp­ning I — pro­sjekt

  • Gjennomføres: 1. studieår, over to semestre
  • Avsluttende vurdering: Vurdering fra faglærer
  • Forhåndskrav: Opptak til masterstudiet i utøving
  • Undervisningsspråk: Norsk/Engelsk

Kort om emnet

Emnet er for studenter ved Masterstudiet i utøving på følgende studieretninger:

  • Soloinstrument/kammermusikk
  • Utøving med musikkforskning – klassiske utøvere

I løpet av emnet skal studenten bli mer bevisst på sin identitet, sine roller og muligheter innenfor musikklivet. Hovedfokuset ligger i å kunne identifisere, utvikle og presentere sin profesjonelle portefølje.

Læringsmål

Ved fullført emne er det forventet at studenten

  • viser et bevisst forhold til sin kunstneriske identitet og kan kontekstualisere eget kunstnerisk arbeid
  • behersker ulike formidlingsformer, samt fremstår som en reflektert musikkformidler
  • kan initiere, utvikle, gjennomføre og lede kunstneriske prosjekter
  • dokumenterer grunnleggende kjennskap til bruk av ulike mediekanaler
  • har innsikt i og kan forholde seg kritisk reflektert til yrkesetiske normer og problemstillinger
  • er bevisst økonomiske forhold knyttet til det å realisere sine kunstneriske visjoner

Studenten vurderes etter de samme læringsmålene i de ulike variantene av Kunstnerisk fordypning - prosjekt. Ved avslutningen av Kunstnerisk fordypning I – Prosjekt, vurderes det om studentens progresjon i forhold til læringsmålene har vært tilfredsstillende. Ved avslutningen av Kunstnerisk fordypning i studiets 2. år vurderes det om studenten har oppnådd et læringsutbytte som tilsvarer læringsmålene.

Innhold

Emnet omfatter planlegging, gjennomføring og evaluering av et prosjekt/prosjekter.

Prosjekter

Studenten skal planlegge, gjennomføre og evaluere et prosjekt/prosjekter. Disse skal være avsluttede kunstneriske prosjekter som skal forberede studenten til å gjennomføre masterarbeidet, men skal ikke overlappe med dette. Prosjekter dokumenteres i et format som avtales med veilederen (konsert, innspilling eller lignende). Det skal leveres en skriftlig refleksjon over prosessene i hvert prosjekt.

Krav til prosjektene

Minst ett av prosjektene må oppfylle ett eller flere av kriteriene i kulepunktene under:

  • Prosjektet må være interdisiplinært/tverrkunstnerisk (for eksempel inkludere elementer av kunstarter som dans, billedkunst, film osv).
  • Prosjektet skal gjennomføres/presenteres eksternt (utenfor den aktuelle institusjonen).
  • Prosjektet skal knyttes opp mot bransjemessige perspektiver og musikkens plass i samfunnet

Organisering

Hver student/ensemble får ved studiestart tildelt en veileder, normalt en av høgskolens faste lærere. Veilederen følger studenten gjennom emnet, og gir faglige og praktiske råd og tilbakemeldinger. Det er knyttet en fast veiledningsressurs til denne rollen. Studenten får i tillegg prosjektmidler som disponeres i samråd med veileder. Prosjektene planlegges og gjennomføres av studentene selv, men i samråd med veileder.

Studenten(e) er selv ansvarlig for progresjonen, og må sørge for å gjøre jevnlige avtaler med veileder samt fremføre materiale for og levere materiale (noter, innspillinger, prosjektbeskrivelse etc.) slik at progresjonen opprettholdes.

Studenten(e) er praktisk og økonomisk ansvarlig innenfor ressursrammer gitt av høgskolen for alle forhold knyttet til prosjekt- og konsertorganisering,prosjektavvikling, lyd- og videoopptak.

Studenten meldes automatisk opp til undervisning/veiledning og vurdering i emnet, i henhold til den progresjon som er fastsatt i utdanningsplanen.

Arbeidskrav

Arbeidsmappe

  • Prosjektplan for hvert prosjekt skal godkjennes av veileder i forkant av prosjektstart. Planen skal inneholde beskrivelse av den praktiske planleggingen og gjennomføringen.
  • Dokumentasjon i egnet format over gjennomførte prosjekter. Omfang: Minimum 45 minutter lydfestet musikk. Veileder godkjenner dokumentasjonen.
  • Oversikt over innstudert repertoar på 65 minutter.
  • Logg/skriftlig dokumentasjon over hvert prosjekt. Hver logg/refleksjonstekst leveres for godkjenning til veileder innen frister fastsatt av veileder. Omfang: ca. 1500 ord per prosjekt, eller ca. 2500 ord dersom det gjennomføres ett stort prosjekt.

Frist: Innen 15. april i emnets andre semester skal innholdet i mappen være fullstendig, og godkjent av veileder.

Avsluttende vurdering

Alle arbeidskrav i emnet må være godkjent for at studenten skal få gå opp til avsluttende vurdering.

Studenten vurderes i forhold til emnets læringsmål slik det er beskrevet i avsnittet Læringsmål. Avsluttende vurdering uttrykkes ved bestått/ikke bestått og fastsettes av veileder på grunnlag av en individuell vurdering av studentens faglige nivå gjennom arbeidet med emnet.

Ny vurdering

For ny vurdering gjelder samme ordning som for ordinær vurdering.

Inngår i studieprogram

Publisert: 26. jun. 2024 — Oppdatert: 9. sep. 2024