Gå til hovedinnhold
For studenter Søk

Ny praksis for klassekonserter fra januar 2023

Nærbilde av horn

Klassekonserter gjennomføres fra 2023 som hovedregel som interne arrangementer. Her kan du lese mer om hvorfor og hva som skal til for å eventuelt kunne avholde klassekonsert som offentlig arrangement.

NMH har strammere budsjetter fra 2023, dette rammer også konsertvirksomheten ved skolen. Vi må redusere antall offentlige arrangementer og bruke ressursene våre der vi har mest behov.  

Konsertutvalget har drøftet flere tiltak og et av de som nå blir iverksatt er en omlegging av praksis for klassekonserter. Som hovedregel vil og skal klassekonserter gjennomføres som interne arrangementer fra januar 2023. Med internt arrangement menes at konserten ikke skal eller kan annonseres offentlig, de gjennomføres uten markedsføring, bemanning og produsentoppfølging. Studenter og ansatte kan invitere publikum personlig til interne arrangementer, men står i slike tilfeller selv ansvarlig for håndteringen av de inviterte. Studenter og ansatte som er ansvarlig for klassekonsert må også selv håndtere praktisk i forbindelse med gjennomføring, for eksempel trilling av flygel, rigg, lyssetting osv. Rammene for gjennomføringen vil ikke endres, de gjennomføres som standard på delt konsertkveld, med stemt flygel og vil med andre ord være lik som de seneste år, med unntak av offentlighet, markedsføring og bemanning.  

Klassekonserter med en tydelig profil, som presenteres med tittel, god info, medvirkende og program skal fortsatt kunne gjennomføres som ordinært offentlig arrangement med all nødvendig bistand og oppfølging.

Vanlige spørsmål

Annet

Spørsmål?

Artikler relevante