Gå til hovedinnhold
For studenter Søk

Kunst­ne­risk for­dyp­ning I – for­mid­ling

  • Gjennomføres: 1. studieår, over to semestre
  • Avsluttende vurdering: Vurdering fra faglærer
  • Forhåndskrav: Opptak til masterstudiet i utøving
  • Undervisningsspråk: Norsk/Engelsk

Kort om emnet

Emnet er en valgbar variant innenfor hovedemnet Kunstnerisk fordypning – hovedinstrument. Det går over to semestre og gir utøvende studenter erfaring og kompetanse i å planlegge, kuratere og formidle musikk til ulike publikumsgrupper i sceniske produksjoner.

Læringsmål

Ved fullført emne er det forventet at studenten

  • kan planlegge, kuratere og gjennomføre sceniske formidlingsprosjekter for ulike målgrupper
  • kan etablere god dialog og opptre profesjonelt i avtaler med arrangører/eiere av konsertarenaer
  • kan kuratere og begrunne kunstneriske valg av repertoar, mediering og presentasjonsformer
  • kan formidle et variert repertoar på høyt kunstnerisk nivå overfor ulike publikumsgrupper alene og sammen med andre
  • kan etablere god dialog med ulike publikumsgrupper
  • kan reflektere kritisk over pågående og gjennomførte prosjekter og sin egen rolle i disse

Innhold

Prosjektene munner ut i sceniske produksjoner som gis på eksterne arenaer. Studentene organiseres normalt i grupper på tre til fem musikere. I prosjektuke 2 og 3, gis det også mulighet for individuelle prosjekter.

De tre første prosjektene har et nøkternt ambisjonsnivå slik at de lar seg gjennomføre innenfor tids- og ressursrammen for emnet. Det avsluttende prosjektet munner ut i konserter på Sentralen. Her legges inn ekstra ressurser til gjennomføringen.

Studentledet festival

Den avsluttende prosjektuken munner ut i en studentledet og studentdrevet mini-festival som foregår på sentralen eller en annen egnet konsertarena i Osloområdet. Her legges det inn ekstra ressurser til gjennomføringen.

Til festivalen etablerer studentene en egen festivalledelse hvor alle kunstneriske og praktiske oppgaver ved planlegging og gjennomføring av produksjonen fordeles.

Organisering

Undervisningen er konsentrert til fire prosjektuker – en oppstartsuke og en prosjektuke i høstsemesteret og to prosjektuker i vårsemesteret. I oppstartsuken gis studenten innføring i grunnlagsemner og praktisk utprøving (bootcamp) knyttet til sceniske produksjoner.

Undervisning

Undervisningen organiseres i samarbeid mellom hovedinstrumentlærere og spesialister i formidling og entreprenørskap og gis i seminarform, som verksteder, gruppevis og individuelt. Ordinær hovedinstrumentundervisning gis på vanlig måte (individuelt) i oppstartsuken. I de øvrige prosjektukene tilstrebes en samordning av hovedinstrumentundervisningen med annen undervisning i emnet og med pågående forberedelser for gjennomføring av ukens konsertproduksjon(er).

Repertoar

Planlegges i gruppene i samarbeid med veiledere, hovedinstrumentlærere og akkompagnatør/medspillere. Det samlede repertoaret for de fire prosjektukene skal inneholde musikk fra forskjellige epoker og stilarter og normalt ikke inngå i emnene Masterarbeid I og II.

Arbeidskrav

  • Studenten må ha gjennomført oppstartsuken og alle tre prosjektuker. Det er obligatorisk oppmøte i oppstartsuken. Dette innebærer at fravær på mer enn 20 prosent normalt medfører at studenten ikke består emnet.
  • Studenten må levere et refleksjonsnotat på 900-1100 ord.
  • Studenten må levere rapportskjema og repertoarliste for prosjektene innen nærmere fastsatt frist.
  • Studenten må ha gjort alle innleveringer innenfor gitt frist av emneansvarlig på læringsplattformen Canvas.

Avsluttende vurdering

Alle arbeidskrav i emnet må være godkjent for at studenten skal få avsluttende vurdering. Studenten vurderes i forhold til emnets læringsmål.

Avsluttende vurdering uttrykkes ved bestått/ ikke bestått og fastsettes av emneansvarlig i samråd med lærerteam på grunnlag av en individuell vurdering av studentens faglige nivå og innsats gjennom arbeidet med emnet.

Ny vurdering

For ny vurdering gjelder samme ordning som for ordinær vurdering.

Inngår i studieprogram

Publisert: 17. sep. 2021 — Oppdatert: 14. mar. 2024