Gå til hovedinnhold
For studenter Søk

Chat via Teams for enkle beskjeder

NMH innfører chat i Teams som hovedkanal for å kommunisere enkle meldinger og beskjeder mellom studenter og undervisere – særlig hovedinstrumentlærere – når Canvas og e-post ikke strekker til.

Innføring av chat via MS Teams

Ved NMH skal lærere og studenter ikke kommunisere via SMS, Messenger, WhatsApp og lignende chat-tjenester. Flytt heller dialogen over til chat med Teams – det er lett tilgjengelig på mobil og PC/MAC, og er et godt kjent verktøy som er lett å bruke.

Det er medarbeiderne og lærerne på NMH som har ansvar for at kommunikasjonen foregår i de rette kanalene – ikke studentene. I veiledningene under kan du få tips om hvordan løsningene kan brukes.

Hvorfor chat via Teams?

På NMH ønsker vi ikke at meldinger og beskjeder mellom studenter og lærere går gjennom private eller kommersielle kanaler som SMS og Messenger, WhatsApp og lignende. Chat har blitt en etablert kommunikasjonsform i samfunnet, og chat via MS Teams ivaretar personvernet.

  • Canvas er læringsplattformen på NMH. Undervisningsplaner, oppgaver, eksamensinformasjon og lignende skal ligge i Canvas, og her kommuniserer du også med lærerne i emnet.
  • For å få behandlet et spørsmål eller en sak formelt må du fortsatt bruke e-post, og kontakte studieadministrasjonen for veiledning videre. Her bruker vi ikke chat via Teams.
  • Alle studenter og medarbeidere på NMH har allerede tilgang til chat via Teams, og du bruker denne kanalen for enkle beskjeder og meldinger om utsatte timer og lignende.