For studenter
No En
Søk

Vaksine for studenter

Oslo kommune har ansvar for å tilby vaksine til alle som bor i byen. Dette gjelder også studenter som ikke er folkeregistrert i Oslo.

Dersom du ikke er folkeregistrert i Oslo, skal du registrere ditt ønske om koronavaksine i en selvregistreringsløsning. Registreringen gjør at kommunen mottar korrekte kontaktopplysninger, og dermed kan de enklere kalle deg inn til vaksinasjon. Her finner du registreringsskjemaet (oslo.kommune.no).

Har du ikke Bank-ID eller norsk personnummer?

Hvis du ikke har BankID får du ikke logget deg inn på selvregistreringsløsningen. Du må derfor følge disse stegene for å bli registrert i vaksinekøen:

  • Ring koronatelefonen på telefon 21 80 21 82. Tastevalg «vaksine».
  • Koronatelefonen setter deg i kontakt med vaksinesenteret i den bydelen de bor.
  • Koronatelefonen kan hjelpe på 23 ulike språk, og har også tilgang til tolketjeneste.

Studenter som oppholder seg i ulike kommuner for vaksinedose 1 og vaksinedose 2

Hovedregelen er at dose 1 og dose 2 skal settes på samme sted. Oslo kommune opplyser at det kan bli vanskelig med individuelle tilpasninger og tilretteleggelser, men at det kan bli en slags opphenting til høsten etter at semesteret er i gang igjen.

Studenter som skal på utveksling eller utenlandsstudier

Norske studenter som studerer, skal studere, eller skal på utveksling i utlandet bør tilbys begge doser før de reiser fra Norge.

Når du kommer til din time for vaksinedose 1 må du ta med deg verifikasjon på at du skal på utveksling. Timen for vaksinedose 2 vil så bli kunne framskyndet slik at du rekker å få den før avreise. Minimums intervall mellom de to vaksinedosene er 3-4 uker, avhengig av hvilken vaksinetype du får.

Spørsmål om vaksine?

Har du spørsmål om vaksine i Oslo, kontakt koronatelefonen: 21 80 21 82.

Artikler relevante