Gå til hovedinnhold
For studenter Søk

Retningslinjer for KI

Hvordan kan KI være til hjelp for deg som student? Her finner du informasjon om hvordan du kan bruke KI-verktøy som læringsstøtte, i arbeid med skriftlige oppgaver, hvordan du skal henvise til bruk og hva det ikke egner seg til.

Generell veileder

Dette er en generell veileder om bruk av KI-baserte tekstgenereringsprogrammer. Du bør alltid sjekke med fagansvarlig hva som gjelder i ditt emne. Siden er hovedsakelig rettet mot studenter, men kan være nyttig også for lærere, veiledere og sensorer. Nederst vil du finne ressurser og informasjon dersom du ønsker å gå dypere inn i bruksområder.

Vi har fått nye muligheter gjennom tekstgenereringsprogrammer som baserer seg på kunstig intelligens (KI). Disse programmene kan være nyttige verktøy for læring og arbeid med tekst, og det er viktig at du som student setter seg inn i hva som er tillatt bruk, og hvordan bruk av KI kan refereres til.

Samlebegrep for tekstgenereringsprogrammer

I denne veilederen bruker vi KI-verktøy som samlebegrep for tekstgenereringsprogrammer som baserer seg på kunstig intelligens. Eksempler på slike programmer er Sikt KI-chat, ChatGPT og Bing chat.

Veilederen forholder seg til bruk av chat-modeller basert på KI, men sier ikke noe om bruk av KI-verktøy til å generere bilder eller musikk.