For studenter
No En
Søk

Canvas

Hva er Canvas, hva finner du her, hva gjør du her og hvordan bruker du det?

Hva er Canvas?

Canvas er skolens læringsplattform. Det er her hoveddelen av den digitale kommunikasjonen mellom deg og læreren skal foregå.

Canvas kan du bruke til

  • å levere oppgaver og få dem tilbake kommentert eller rettet
  • dele øvingsfilmer med læreren eller gruppa
  • få beskjeder som angår undervisningen
  • ha diskusjoner eller chatte med lærer og medstudenter

Gå inn i Canvas og aktiver varslingene, slik at du får beskjeder som angår undervisningen din.

Last ned appen

Du bør laste ned appen, slik at du sørger for å halda deg oppdatert på aktiviteten på Canvas. Du kan også bruke Canvas til eigne prosjekt, og som ein arena for kollokviegrupper og diskusjonsforum med medstudentar. På denne måten kan du og dine medstudentar få auka utbytte av både undervisning og pensum.

Oversikt over fråvær og timeplan

Ved hjelp av Canvas kan du også få betre oversikt over fråvær, arbeidsflyt og oppgåveinnleveringar. Du vil se det meste av timeplanen i Canvas, men for å være sikker på at du får med deg alt må du bruke TimeEdit.

Tips og triks om digitale verktøy

Det er laget et Canvas-emne som skal være en ressurs for bedre bruk av våre digitale verktøy. Der finner du mange gode forklaringer på de vanligste funksjoner i Canvas, og en del tips og triks om andre digitale verktøy.

Opplæring på nett

Det er ikkje laga eige opplæring for studentar på NMH i bruk av Canvas, men det er andre høgskular som har laga åpne opplæringskurs på nett. Dersom du ønsker opplæring i Canvas anbefaler me eit kurs utvikla på Høgskolen i Sørøst-Norge:

Trenger du Canvas-hjelp?

Send en e-post til canvas@nmh.no.