For studenter
No En
Søk

Musikerhelse

Musikere og musikkstudenter scorer høyt på helserelaterte plager. Hvordan forebygge? Hva gjør NMH for studentenes fysiske, psykiske og mentale helse?

NMH kan forebygge og gi kunnskap

Som undervisningsinstitusjon er NMH opptatt av å gi kunnskap om hvordan du kan forebygge skader og å ta vare på egen helse. Dette skjer for det meste gjennom undervisning, men NMH har andre tilbud til deg som opplever fysiske og psykiske utfordringer.

SiO har behandlingstilbud

Studentsamskipnaden i Oslo har psykisk helse- og rådgivningstjeneste med psykologer og helsesykepleiere. SiO har også leger og tannleger tilgjengelig for alle studenter i Oslo.

Tips for god musikerhelse

  1. Ta pauser fra øvinga. Det aller viktigste, er å ikke holde på med samme bevegelse for lenge av gangen.
  2. Gjør noe helt annet. Det er viktig at du tar fri, går på kino, bestiger et fjell, padler kajakk, koser med hunden eller kysser kjæresten.
  3. Bruk kroppen. Stive muskler trenger ikke alltid være i ro. Like ofte er en treningsøkt, hvor du blir skikkelig svett, bedre.
  4. Snakk med noen. Er du stresset, presset eller gruer deg til noe? Føler du at du ikke er god nok, at du ikke strekker til? Snakk med noen før problemet vokser seg større.

Grunnlaget for god musikerhelse legges i studieårene. Gode vaner i å forebygge, oppdage tidlig nok, forholde seg rasjonelt til og ha gode mestringsstrategier for helseproblemer, både fysisk og psykisk, er noe studentene må rustes til i løpet av studiet.

Are Brean nevrolog og førsteamanuensis ved NMH

Tema og tilbud

Studieemner med helsetema

Dette er emner som bedrer helsen og lærer deg teknikker du trenger resten av karrieren. Enkelte emner er obligatoriske for studenter i 1. avdeling på bachelor. Andre emner er valgbare for 2. avdeling bachelor og master.

Kontakt

Artikler og arrangementer om musikerhelse